GDPR

Miroslav Ferkl  |   310x  |  

Informace o zpracování osobních údajů

Správce údajů: Základní škola, Praha 10, Kutnohorská 36

Kontakty na správce najdete ZDE.

Jaká je odpovědnost správce?

Jako správce škola jsme odpovědni za veškerá zpracování Vašich osobních údajů v rámci některé agendy ve škole. Dále vyřizujeme Vaše žádosti (např. o opravu, výmaz, o informaci o Vašich osobních údajích), námitky, a poskytujeme Vám informace o tom, jak a proč s vašimi osobními údaji nakládáme. O řádné nakládání s osobními údaji se stará také pověřenec.

Kontakt na pověřence pro ochranu osobních údajů: Jakub Iran, jakub.iran@sms-sluzby.cz, tel. +420 732 633 384

K čemu je mi pověřenec?

Na pověřence se také můžete obracet s jakýmikoliv dotazy, podněty a požadavky na uplatnění Vašich práv, které se týkají přímo Vašich osobních údajů používaných v rámci některé agendy ve škole, a to zejména, pokud se nechcete obrátit přímo na zástupce školy

Pověřenec Vaše dotazy, požadavky a podněty odborně vyhodnotí, předá správci spolu s doporučením, jak je řešit, případně vám poskytne základní informace a konzultaci. Je vázaný mlčenlivostí a dodržuje důvěrnost i o stížnostech . Odpovědný za vyřízení Vašich dotazů, podnětů, námitek a požadavků je však výhradně samotný správce.

Jaká jsou Vaše práva?

Pokud Vaše osobní údaje používáme v rámci nějaké agendy ve škole (odborně řečeno – naše škola je zpracovává jako správce), máte právo:

Dotázat se, zda se zpracovávají, a žádat jejich kopii (export) (podrobněji čl. 15 Obecného nařízení EU o ochraně osobních údajů č. 2016/679, dále používáme zkratku ON). V případě, že Váš požadavek na poskytnutí těchto informací bude zjevně bezdůvodný nebo nepřiměřený, zejména opakovaný v krátké době, můžeme požadovat úhradu přiměřených nákladů. Zjevně bezdůvodný nebo nepřiměřený požadavek můžeme též odmítnout.

Požadovat opravu svých osobních údajů, pokud jsou nepřesné, požadovat jejich vymazání, pokud se zpracovávají neoprávněně, a požadovat, abychom jejich zpracování omezili (podrobněji čl. 16, 17 a 18 ON).

Dále v případech, kdy zpracování probíhá proto, že tím plníme náš úkol ve veřejném zájmu nebo při výkonu veřejné moci, kterým jsme pověřeni (čl. 6 odst. 1 písm. e) ON), anebo kvůli našemu oprávněnému zájmu (čl. 6 odst. 1 písm. f) ON), máte právo podat proti tomuto zpracování tzv. námitku (podrobněji čl. 21 ON).

Dále máte právo se o zpracování svých osobních údajů dozvědět informace, vztahující se k jednotlivým agendám („účelům zpracování“), které zároveň zveřejňujeme ZDE.

Pokud je zpracování Vašich osobních údajů založeno na tom, že jste nám k němu udělili souhlas (čl. 6 odst. 1 písm. anebo čl. 9 odst. 2 písm. a ON), máte právo tento souhlas kdykoli odvolat. Souhlas odvoláte tak, že na adresu osobniudaje@kutnohorska.cz zašlete zprávu, v níž uvedete, o jaký souhlas jde a že ho odvoláváte. Totéž můžete zaslat i listinnou zásilkou na naši adresu, uvedenou na začátku tohoto textu, anebo osobně.

Ve Vašich dotazech, podnětech a požadavcích ke svým osobním údajům na sebe se musíte identifikovat a uvést kontakt, protože zpravidla budeme muset nejprve ověřit Vaši totožnost. Vyřízení urychlíte, pokud se na nás obrátíte způsobem prokazujícím Vaši totožnost, jako je datová schránka, e mail s uznávaným elektronickým podpisem anebo listinné podání s ověřeným podpisem, případně do školy dostavíte osobně s průkazem totožnosti.

Pokud nebudete spokojeni s vyřízením dotazu, požadavku nebo podnětu správcem, máte právo podat stížnost k Úřadu pro ochranu osobních údajů. Předtím je ale vždy vhodné projednat problém s pověřencem. Jeho úkolem je především právě dohlížet na to, zda s Vašimi údaji pracujeme řádně a neporušujeme Vaše práva.

Projekty EU
Rozvojové aktivity ZŠ - Tvoříme společně

Evropské unie – Operační program Zaměstnanost
Evropské unie – Operační program Zaměstnanost

EU - Pospolu u stolu
EU - Pospolu u stolu

EU - Místo kde žijeme
EU - Místo kde žijeme

Aktuality
Zveřejněno: 17.8.2020
Změna čísla účtu - jídelna

Vážení rodiče,

rádi bychom Vás informovali, že došlo ke změně čísla účtu k platbě stravného. Prosíme zrušení trvalých příkazů na původním účtu.

NOVÉ ČÍSLO ÚČTU pro platbu stravy: 203 168 0028 / 6000

Děkujeme.

Zveřejněno: 25.3.2020
Zrušení trvalých příkazů - jídelna
Vážení rodiče,

rádi bychom Vás požádali o zrušení Vašich trvalých příkazů na účet školní jídelny. Současně s tím prosíme o odhlášení obědů na měsíc duben.

Děkujeme Vám za spolupráci a přejeme všem pevné zdraví. ZŠ Kutnohorská
Zveřejněno: 13.3.2020
Zrušení pronájmu sportovní haly

Vážení nájemníci,

vzhledem k aktuálnímu nouzovému stavu na území ČR jsme nuceni zrušit veškeré pronájmy sportovní haly, a to s účinností od pátku 13. 3. 2020 6:00 hodin do odvolání.

Děkujeme za pochopení.
ZŠ Kutnohorská

Zveřejněno: 25.9.2019
Změna dodavatele stravování
Vážení rodiče, od 30. 9. 2019 dochází ke změně dodavatele školního stravování. Novým dodavatelem bude SSPV Vinohrady s.r.o.

Zobrazit vše

Kalendář akcí

Dnes je 27. října 2020
a svátek má Šarlota a Zoe.

Webové stránky používají k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Pokračováním s tím souhlasíte.